søndag den 17. maj 2015

Oplevelser i og omkring Reykjavik (med henvisninger til det øvrige land)

Ting du skal opleve i Island

1. Sundhöll, Islands ældste svømmehal, ikke den flotteste eler mest ekstravagante, men superhyggelig, et 10x25 m svømmebasin der i den ene ende er 120 cm og den anden 4 meter. En 3m vippe og små udspringsstøtter.
Udenfor en der to hot tubs, på hhv 39 og 42 grader samt et dampbad.
En rigtig god svømmehal hvis man er interesseret i at svømme.


Hot tubs udenfor hos Sundhöll
Indendørs basin hos Sundhöll














2. Árbæjarlaug er mere turistet svømmehal, fint plads til børn, men hvis man gerne vil svømme seriøst og ikke bare plaske rundt, kan det ikke anbefales.
Árbæjarlaug set oppefra
 3. Heidmörk, et naturreservat, men helt ekstraordinær natur. Pseudokratere der kun findes lignende af på Mars, samt en vandreservat der ikke har været berørt i 30 år, og som forsyner hele Reykjavik med vand.
De berømte og yderst sjældne Rauðhólar
 4. Esja, det lokale bjerg, højeste top 914 m, nok er det ikke Mount E. Men stigningerne er nogle steder voldsomme og det anbefales helt klart at anvende spikes i vinterhalvåret og faktisk også en del af foråret.
5. Ridning på Islændere, eldhestar i nærheden af Heidmörk kan klart anbefales, der får du en god guide der eknder området og får historie om det område man rider i, og så er rød-huller (lava-kraterne) helt specielle at ride og gå igennem.
Prøv fx at få den lille stærke hest i tölt!

6. Hvalsafari, kan både opleves i byen og på landet. Det mest interessante er nok en tur til det østlige Island hvor der er større chance for rent faktisk at se hvaler, og derved få noget for pengene. Der er flere muligheder og flere firmaer, kig jer for og find bedste pris og oplevelse.


7. Tag op i fjeldene og se renerne vandre ned om foråret, primært aktuelt for folk, der besøger den nordlige eller østlige del af Island


8. Brug en dag på shopping, og brug noget tid i den eneste rigtige sweaterforretning i Reykjavik: ”Handknit Association" - Skólavörðustígur 19, Reykjavik.
Fordi der kun findes ÈT rigtigt sted at købe sin sweater og andre uldvarer
 9. Et besøg hos Reykjavik Roasters på en råkold dag er heller ikke at fornægte. Kaffen er lækker og man føler det, som sider man i en almindelig stue og nyder både lækker kaffe og kage - 
Kárastígur 1, Reykjavik.
Man føler sig hurtigt hjemme i den lille café, intet er moderne udover kaffemaskinen :)
10. Hos Mokka i reykjavik kan man også få udsøgt kaffe, men gå hellere efter den varme kakao og deres hjemmelavede vafler, brug evt. en hel weekend på shopping og drik kaffe hos Roasters den ene dag og vafler hos Mokka den anden dag.


11. Giv dig tid til at tage ud i naturen og oplev den. Tag evt en tur til Gulfoss (Det Gyldne Vandfald) og Geysir (Strokkur), ca. en times kørsel fra Reykjavik. Bare gå en tur og oplev den friske luft. Islændingene er glade for deres biler og giver gerne et lift selv på korte ture, men bare brug benene, det er klart det værd.


12. Hvis du er til sjove naturfænomener, så tag en tur til Hveragerdi, den væltede skov. Grundet et vulkansk udbrud blev der åbnet for flere varme kilder, og der bevirkede at de plantede træer kom til at stå med rødderne i kogende vand og derfor ikke står fast. området er spærret af men kan muligvis beses med guide.
Dette er mekkaet for varme kilder, og kun ca. 40 km fra centrum af Reykjavik, dumt ikke at prøve!
Og man kører lige forbi på vejen til Gullfoss...


13.  Kaffihusid Gardurinn, har den bedste mokka i byen og de lækreste kager – det er en vegetarisk café, men der er intet helseagtigt over den og kagerne er glutenfri, Café helt nede på jorden! Klart et besøg værd! Klapparstigur 37, Reykjavik.



14. Har du lyst til at se Island oppefra, på en helt ekstraordinær måde? Så prøv Sky-diving! Det koster 55.000 ISK (pris fra maj 2015, for tandemspring) og er ganske enkelt helt fantastisk!
Jeg sprang fra Hella Airport (Hella flugvöllur) hos FFF, der er henvisninger på tripadvisor og de har en facebook-side.
En klub helt ned på jorden og de flinkeste mennesker der findes!
Rute fra Harpa Concert Hall, Reykjavik til Hella Airport

Billede af lufthavnen oppefra, målet er sat ved indkørslen og den hvide bygning i midten er fly-barakken.
15) Bæjarins Beztu Pylsur - islandske hotdogs med lammepølse og með öllu (med alt) omkring 20 DKK (400 ISK), det skal prøves!


16) Gå en tur i Cintamani i Bankastræti, der kan man købe (dyrt men RIGTIG lækkert) outdoor tøj, der er designet og testet i Island. Jeg har købt et regnsæt :) Mange penge men klart det værd!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar